torsdag 10. mars 2011

Glutenfritt brød med apelsin

Ei vennine fant en oppskrift på glutenfritt apelsinbrød på nettet, tenkte jeg måtte prøve dette også, men jeg har gjort noen forandringer i oppskriften uten at det gjorde noe.



OPPSKRIFT

1/2 pk fersk gjær
3 dl lett melk
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
1 ss olje (oliven eller raps)
saften av 1 appelsin
1/2 dl vann
1 ss linfrø (oppkuttet)
1/2 dl solsikkefrø
1 ss fiberhusk
250 gr Jytte mjøl(blå)
150 gr Jytte mjøl (grønn)

Løs gjæren og sukkeret opp i lunken melk.

La fiberhusken og linfrøene svelle i vannet
Ha i salt, olje og frø i melken.

Ha alt det tørre i og elt godt i maskin.

Putt deigen direkte i en brødform med bakepapir.
La heve i 30-40 min.
For å få en sprø skorpe, smører du litt vann på toppen før du sette den inn i ovnen.
Stekes på 225grader i ca.30 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar